Skip to content

OVER FOTOGRAAF MONIQUE SHAW.

Monique Shaw is afgestudeerd in Fotonica, wetenschappelijke fotografie. Na haar opleiding werd zij de eerste vrouwelijke militair fotograaf bij de Koninklijke Marine. Haar kracht ligt in het vertalen van woorden, wensen en ideeën naar sprekende beelden.

Sinds 2009 werkt Monique Shaw als zelfstandig fotograaf voor bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren. Monique is in de loop der jaren bekend geworden als fotograaf voor evenementen, portretten en bedrijfsreportages. Haar grootste hobby is reizen en ook daar legt ze indrukwekkende momenten vast. Monique geeft ook cursussen om iedereen beter te laten worden achter de camera.

STADSFOTOGRAAF VAN LEIDEN

Een onvergetelijke ervaring. Dat was het als ‘Stadsfotograaf’ Leiden in 2016. Monique Shaw maakte wekelijks een pagina grootte foto voor het Leids Dagblad – waarbij elke foto volgens kenners ‘menselijk is en een eigen verhaal vertelt’. De foto’s en de teksten zijn vastgelegd in een treffend fotoboek. Het boek geeft een pakkend tijdsbeeld – een mooie blik op Leiden en haar inwoners.

BOEK: Leiden tussen tafellaken en servet

“Leiden tussen tafellaken en servet” is de titel van de ontdekkingsreis die de Stadsfotograaf Monique Shaw gedurende een jaar door Leiden maakte. Leiden is een intieme wereldstad met een rijke geschiedenis waar veel interessante mensen wonen en werken. Soms al generaties lang, soms mensen die uit alle windstreken naar Leiden komen en ook weer gaan. Zo ontstaat een stad met inwoners die kleine ambities koesteren en inwoners die met grote en hemelbestormende plannen komen – beide werelden komen aan bod in de foto’s van Monique Shaw.

FOTOGRAFIE CURSUSSEN EN WORKSHOPS

Ook dit jaar geeft Monique Shaw cursussen bij u thuis of in de Studio op de Oude Vest 43 in Leiden. Stuur voor info een mail.

Lees meer over Stadsfotograaf Leiden – Monique Shaw – in deze publicaties:

REFERENTIES

Back To Top